Met de kinderen op vakantie in Zuid FrankrijkHet is natuurlijk geweldig om met zijn allen naar Zuid-Frankrijk te gaan. Maar als de kinderen en/of kleinkinderen mee gaan, wilt u ook zeker weten dat er genoeg te doen is in Zuid-Frankrijk. Daarom geven wij u graag een aantal tips wat u kunt doen met de kinderen in Zuid-Frankrijk. Het kanovaren is erg populair in Zuid-Frankrijk. Er zijn veel opstapplaatsen in Zuid-Frankrijk waar het kanovaren kan beginnen. Als de kinderen van boomklimmen houden, dan is Accrobranche een goede keuze. Het bevindt zich in het dichte woud bij Montagnac. Er kan ook gekozen worden voor abseilen (wanneer de kinderen wat ouder zijn), bladerdek wandelingen en het beklimmen van touwladders. Fietsen is ook een leuke bezigheid voor het hele gezin, fietsen langs het Canal de Midi is dan zeker een aanrader in Zuid-Frankrijk. Dit is namelijk een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Zuid-Frankrijk. Als u naar het Oppidumd’Ensurune gaat dan komt u aan bij een pre-Romeinse nederzetting op een heuvel boven de wijngaarden. Hier heeft u een prachtig uitzicht van het Bekken du Montady.

Nog meer activiteiten voor kinderen in Zuid-Frankrijk
Voor de kinderen is het erg leuk om de Montpellier Zoo of het Parc Zoologique Henri de Lunaret te bezoeken. Ook voor u als ouder is het de moeite waard. Dit park is gelegen in het noorden van Montpellier.

U ziet hier beren, luipaarden, neushoorns, antilopen en nog veel meer wilde dieren waar kinderen vaak een grote fan van zijn. Het is voor allemaal een heerlijk dagje uit, ook Sigean African Safari is de moeite waard. De reden dat veel mensen hier naar toe komen is vanwege het grote aantal apen. In de zomermaanden is het hier heel druk om de neushoorns, giraffen en olifanten te bekijken. Het zijn allemaal prachtige dieren, en de moeite waard om
ze levensecht, anders dan op tv of een plaatje te zien.