Rhone.

De Rhone, een rivier die door Zuid Frankrijk stroomt.

Zuid Frankrijk staat bekend om de prachtige bezienswaardigheden en mooie plekjes die de omgeving te bieden heeft. Gaat u dit jaar nog op vakantie in Zuid Frankrijk? Dan heeft VakantieZuidFrankrijk.nl een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Bent u al op vakantie geweest en bent u bij dát prachtige plekje geweest? Laat het ons weten, en wij zullen deze op de website plaatsen.

Geniet van de prachtige Côte d’Azur

Zuid Frankrijk staat bekend om de prachtige Côte d’Azur aan de Middellandse Zee. De Côte d’Azur is een van de luxere plekken in Europa en word jaarlijks door een hoop bekendheden bezocht. Voornamelijk Saint Tropez en Cannes is erg in trek.

Niet alleen voor de rijkere onder ons is de Côte d’Azur een goede plek om de vakantie te vieren. Voor ieder budget is er iets mogelijk.

Pyreneeën

De Pyreneeën is het gebergte gebied dat Frankrijk en Spanje van elkaar scheidt. De Pyreneeën heeft een oppervlakte van ongeveer 430 kilometer en het hoogte punt is 3404 meter.

De Pyreneeën staan tussen de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het kleine landje Andorra, welke ook op de Pyreneeën ligt.

Rhône

De rivier Rhône is een rivier dat stroomt door Zuid Frankrijk en Zwitserland. Aan de Rhône zijn tal van campings en parken te vinden waar u een heerlijke vakantie kunt vieren.

Prachtig om te bezoeken zijn de Romeinse ruïnes dat een mooi beeld geeft over de Romeinse tijden. 

In de steden Lyon en Grenoble zijn vele musea en exposities te bezoeken.